MASINA DEBITAT CU JET DE APA

Taierea cu jet de apa abraziv este unul din cele mai noi tehnologii neconventionale de prelucrare a materialelor. Pentru prima data jetul de apa a fost utilizat in exploatarea carbunelui, in Rusia si Noua Zeelanda. In anul 1979, Dr. Mohamed Hashish a inventat taierea cu jet de apa abraziv prin adăugarea materialului abraziv în jetul de apa, în 1980 tot el a folosit pentru prima data masina de taiat cu jet de apa abraziv la taierea sticlei, otelului, beton .
Cu jet de apa abraziv se pot taia diferite materiale cum ar fi: otel, otel inoxidabil, diferite aliaje de nichel, materiale compozite, aluminiu, cupru, titan, piatra, granit, sticla, plastic etc.
Tehnologia este utilizata pe scara larga in industria aeronautica, industria automobilelor, constructie la taiat piatra, granit etc.

ArtaFier Damaschin are in dotare acest utilaj cu care realizeaza taieri in metal pentru garduri si porti din fier forjat, taieri in marmura, granit, travertin pentru modele deosebite cum ar fi medalioanele de pardoseala sau la comanda diferite obiecte artizanale.
Datorita preciziei acestei masini de debitare cu jet de apa, acum este posibila si taierea sticlei dupa diferite modele de design la alegerea clientului.

Avantaje:

  • Absenta zonelor afectate de caldura, absenta durificarii termice si a solicitarii materialelor.
  • Absenta prafului, a fumului sau a gazelor toxice.
  • Ascutirea uneltelor nu este necesara.
  • Sarcina mecanica redusa a piesei prelucrate.
  • Debavurarea nu este necesara.
  • Reprelucrarea nu este necesara.
  • Viteze de taiere relativ mari pentru materiale groase.

Taiere de pana la 200 mm, in functie de tipul materialului.

Cateva modele de taiere cu jet de apa pe diverse materiale: metal, piatra sau sticla